V sobotu 16. dubna se otevřou brány Plzeňského farmářského trhu

Opět se blíží termín konání Plzeňských farmářských trhů, které pro vás pořádá občanské sdružení ENVIC a hotel Gondola.

Tuto sobotu se můžete těšit nejen na vynikající potraviny, ale i na kuchařskou show věnovanou úpravě ryb. Na trhu se představí kampaň Ryba domácí. Budete mít možnost nejen uvařené pokrmy ochutnat, ale odnést si i jejich recepty.

Přijedou samozřejmě již tradiční prodejci (uzeniny, sazenice, bylinky, vajíčka, ryby, pečivo, maso, jablka…), ale opět se představí úplně noví. Pan Šindelář ze Staňkova přiveze chlazené králíky. Prodejce cibule z Račetic bude mít ještě několik kilogramů moravského česneku odrůdy Vekan. Opět na trh přijedou rybáři z Klatov a nabídnou čerstvé i zpracované ryby. Čokoládové lahůdky ručně vyráběné v Sedlčanech bude prodávat paní Lucie Glaister. Zahrádkáře potěší prodej přírodního hnojiva z kravského hnoje z farmy v Líních. Ta bude nabízet i široký sortiment mléčných kultur. Budete si tak moci doma vyrobit například jogurt. Koupíte si mléko z farmy pana Boháčka z pojízdného mlékomatu a s přidáním vhodné mléčné kultury si vyrobíte na co máte chuť.

Kompletní seznam prodejců najdete na www.plzensketrhy.cz.