Na předposledních Plzeňských farmářských trzích v roce 2011 se nakupovalo, vařilo i ochutnáválo…

Sobotní ráno 26. listopadu patřilo na Plzeňských farmářských trzích regionálním potravinám. Mimo tradičních prodejců jako jsou například pekařství Rendl, uzenářství Dvořák, ANGUS FARM, pěstitel zeleniny pan Kostka, pstruhařství Mlýny, ryby od pana Krutiny, se na trhu představili vítězové soutěže o nejlepší regionální potraviny v Plzeňském kraji 2011. Potraviny se nejen ochutnávaly, ale také se z nich vařilo.

Na stánku koordinátorů soutěže o nejlepší regionální potraviny bylo možné ochutnat všechny vítězné regionální potraviny ročníku 2011. K dispozici byly i anketní lístky, na kterých ochutnávající potraviny hodnotili. Anketní lístky jsme slosovali a 6 výherců získalo předplatné deníku DNES a koše plné regionálních potravin.

Kuchař Martin Havlík z vítězných regionálních potravin uvařil Jemnou pěnu z uzeného klatovského tolstolobika s přírodním sýrem na víkendovém chlebu nebo Smetanovou zelňačku s přešínskou klobásou a zelím z Domažliček. Návštěvníci byli nadšeni i z delikátních Přešínských špekáčků na tmavém pivu Purkmistr s víkendovým chlebem. Ochutnávat bylo možné bezplatně, protože tuto akci podpořilo Ministerstvo zemědělství. Rozdávali jsme i recepty, podle kterých si můžete jednotlivé pokrmy připravit doma. Najdete je přiložené pod článkem.

Poslední Plzeňské farmářské trhy v roce 2011 se uskuteční 10. prosince. Prodávaný sortiment bude záležet na počasí. Pokud bude třeskutá zima, nebude možné prodávat zeleninu a ovoce. Pak by se na trhu prodávaly především uzeniny, mléčné výrobky, pečivo, rukodělné výrobky, vajíčka… Sledujte Katalog vystavovatelů. Zhruba 3 dny před trhem tam najdete aktuální seznam prodejců.