První Plzeňské farmářské trhy v roce 2011 se vydařily

Krásné a slunečné sobotní dopoledne přilákalo na nádvoří hotelu Gondola tisíce nákupujících. Plzeňské farmářské trhy totiž právě odstartovaly sezónu 2011. První trhy v tomto roce proběhly v sobotu 2. dubna ke spokojenosti nakupujících i prodávajících.

Prodávala se vajíčka (dokonce ze třech farem), uzeniny opravdu z masa, které si návštěvníci velmi pochvalovali, ryby, pečivo, jablka. Tlačenka uzenáře pana Dvořáka byla naprostou lahůdkou. Ale i ostatní uzenáři nabídli skutečně skvosty – taliány prodával Angus meat, pivní salám uzenář pan Matějka, zvěřinové klobásy ZEFA VOLARY a pan Bubeníček. Vynikající hovězí maso z ekologické chovu přivezl pan Uher z Ekofarmy Rybník. Dlouhé fronty se stály na cibuli z Račetic (vítězka soutěže Regionální potravina roku 2010 v Ústeckém kraji) a na český česnek. Hitem byly opět ryby. Prodával je pan Krutina z Českého lesa a pstruhařství Mlýny (dokonce se objevil i jeseter).  Voňavé, křupavé a navíc naprosto delikátní pečivo přivezlo opět pekařství Rendl, Zídková i Dobřanské pekařství naprosto originální jsou výrobky Petra Pištece, ty prostě jinde nekoupíte. Trhem voněla i levandule a palačinky plněné medoládou. Posledních pár sklenic loňského medu nabídl Jan Plášil a pan Filipčík. Skvělá jablka měl pan Běl i pan Fridrich z Radnic. Mošty jste mohli nakoupit od pana Ilgnera ze Šťáhlav či sadu Nebílovy a u stánku Biodomů. Zatím především kravské sýry prodávala farma Belina a samozřejmě minimlékárna JOMA. Ta měla u svého stánku opět fronty, protože prodává skutečné lahůdky z kravského mléka – Šumaváček, sýry, jogurty, smetanu, máslo… Za nedlouho již budou i sýry ovčí a kozí. Vynikající bude mít farma Belina, kozí farma Březí, horský statek Abertamy a farma Slunečná.

Kladné ohlasy najdete i v dnešním denním tisku. Mezi fotografiemi najdete články z DNES a z Plzeňského deníku.

Příští Plzeňské farmářské trhy se uskuteční v sobotu 16. dubna. Pak samozřejmě každých 14 dní!