Plzeňské farmářské trhy v sobotu 20, srpna – letos již po desáté
20. srpna 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy. Opět se odehrají na tradičním místě – nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) a Pallova ulice od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).
Nejkvalitnější potraviny hledejte na Plzeňských farmářských trzích
Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již desátém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři ze čtyř pekáren – Rendl ze Sušice, pekaři z Dobřan, pekařství Zídková z Plzně a pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna. Své vynikající výrobky přiveze Paní Šůchová z Rokycan, která peče bezlepkové, vitariánské a další zvláštní pečivo. Maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus farm ze Soběsuk, Matějky z Letin, Šnebergera ze Železné rudy a Dvořáka z Bělé nad Radbuzou. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat farma Rudolec a Angus farm. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ, Slunečná, ekologické farmy Čapí letka z Mokřic a z Horského statku Abertamy. Po krátké přestávce se opět na trhu objeví i Minimlékárna Joma. Čerstvé ryby přiveze pan Krutina z Českého lesa a pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit i český česnek z Kuřimi a cibuli z Račetic. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.