Nádvoří hotelu Gondola zaplnila vůně prvotřídních lahůdek z masa

Listopadové Plzeňské farmářské trhy nabídly opět rozšířený sortiment těch nejlepších potravin, které nabízí nejen náš kraj. Novým prodejcem byl například uzenář pan Dvořák z Bělé nad Radbuzou nebo pan Hlinka se svými zavařenými polévkami, vepřovým masem ve vlastní šťávě či sádlem se škvarkami. Představil se i pan Bubeníček se zvěřinovými specialitami (klobásy) a zvěřinou.

Ze zelinářské sekce se na trh vrátili pěstitelé vynikající cibule z Račetic. Samozřejmě prodával zeleninu i pan Kostka z Litoměřic. Farma Monika nabídla také krásnou zeleninu pěstovanou bez chemie. Ovocnáři z několika sadů nedaleko Plzně prodávali jablka, hrušky i mošty. Poprvé na farmářské tržiště zavítali přátelé z moštány ve Šťáhlavech.

Asi nejdelší fronty měla minimlékárna JOMA, protože vyrábí mléčné produkty tradičním, poctivým, způsobem. Ne nadarmo vyhrála v kategorii mléčné produkty v soutěži o nejlepší regionální potravinu v Plzeňském kraji 2010. Rybáří z Klatov přivezli široký sortiment uzených ryb – pstruh, tolstolobik… a i ryby čerstvé – pstruh. Farma Neli opět prodávala domácí kachny. Pan Martínek z Osvračína prodával vajíčka od slepic, chovaných v tzv. volném odchovu (slepice nejsou zavřené v halách, ale mají možnost pohybu i venkovním výběhu). Pekaři napekli senzační pečivo, které se do 12 hodin vyprodalo. A to i přesto, že ho vždy přivezou plné dodávky.
Listopadové trhy navštívilo opět zhruba 3000 lidí, kteří již pochopili, že kvalitu najdou spíše na farmářském trhu, než v regálech supermarketů. Poslední trhy v tomto roce se uskuteční 4. prosince. V příštím roce pro vás chystáme řadu novinek, sledujte internetové stránky www.plzensketrhy.cz.