Plzeňským farmářským trhem bude vonět kváskový chléb

Druhé letošní Plzeňské farmářské trhy již tuto sobotu 13. dubna otevřou své brány (pomyslné) a za nimi najdete asi 40 prodejců fajnového jídla. Poprvé bude na trhu pekař pan Zeman z Horní Břízy. Je to specialista na skvělý chleba. Historie pekárny sahá až do 30. let minulého století.

Po r.1989 se pan Zeman rozhodl, že naváže na tradici a dílo svého dědy a pokusí se vzkřísit starou tradici. Po rekonstrukci celé pekárny, opravy pece, nakoupení nových strojů, vyučením se v oboru v září 1993 upekl první várku chlebaPři výrobě používá klasickou a původní technologii „na vedení kvasu“ s absolutním vyloučením veškerých zlepšujících přípravků, kypřidel či přísad.

Chléb se vyznačuje silnou propečenou zparcelovanou kůrou medové až kaštanové barvyvláčnou sladkokyselou střídou s trvanlivostí několika dní.

No prostě klasický chleba!