Festival regionálních potravin se blíží

Na třetím ročníku Festivalu regionálních potravin se představí výrobci samého fajnového jídla. Své značkou Regionální potravina Plzeňského kraje oceněné potraviny představí například Lukrena a.s. známá spíše pod názvem Sady Nebílovy. Budete moci ochutnat a nakoupit jejich výborná sušená jablka, mošty a možná i pálenku. Pekařský stav budou reprezentovat vítězové ve svých kategoriích – PEKO Němečková a pekárna u U Marka paní Václavíkové. Střední zemědělská a potravinářská škola Klatovy dobře připravuje nastupující generace kuchařů, pekařů, cukrářů, takže dokáží vyrábět takové dobroty jako jsou třeba Pošumavské řezy s tvarohovou náplní a směsí lesního ovoce. Na festivalu nebudou chybět v našem kraji tolik oblíbené uzeniny. Ochutnáte a nakoupíte delikátní Šumavskou sušenou šunku od Šnebergera, bezvadné uzeniny od Kvardy nebo tradiční klobásy od Plzáka z Dřevěné ulice. Ve stánku uzenářství Herejk najdete oceněné dobroty – přešínské špekáčky, klobásy, nebo přešínskou tlačenku. Grilovat se budou tradiční klobásy a bílá železnorudská klobása s brokolicí od Šnebergera.

Nebojte se, pivo bude. Tmavý ležák bude točit pivovar Purkmistr. Belvederský pivovar vám nabídne svá unikátní šumavská piva. Milknatur z Líní vás bude lákat na ochucená mléka a jogurty.

Uzené ryby z Klatovského rybářství sbírají ceny již od roku 2010. Přijďte ochutnat třeba uzeného sivena, pstruha nebo tolstolobika.

Přímo na nádvoří Krajského úřadu Plzeňského kraje budete moci ochutnat vítězné regionální potraviny Plzeňského kraje 2013. Začínáme v 10 a končíme v 17 hodin.