Sandra Černá: Poesie – jídlo jedna báseň

Kraj:Plzeňský
Okres:Plzeň-město

Má sušená rajčata, nakládané lilky a speciální směsi kořeni pro Vás ručně připravuji z těch nejkvalitnějších surovin. Vybírám je osobně v Itálii a zpracovávám podle starého rodinného receptu mé druhé italské rodiny. Ochutnejte Poesii podle mého gusta a dopřejte si jídlo jedna báseň!

Nejsem jediná, kdo u nás nabízí sušená rajčata – proč si vybrat ty moje?

Za jejich plnou chutí stojí ostré jihoitalské slunce, úrodná půda a svěží mořský vzduch. Celá výroba prochází od začátku až do konce mýma rukama a zaručuji, že dostáváte jen tu nejvyšší kvalitu. Pečlivě osobně vybírám na rodinné italské farmě pouze z odrůdy San Marzano, oprávněně považované za ferrari mezi rajčaty.

Nakládám je v tom nejlepším domácím olivovém oleji podle receptury předávané po generace členy rodiny Forte, která se stala mou druhou rodinou. Mně ji spolu s dalšími rodinnými recepty předala nonna Mi (moje babička), která mě dlouhé roky učila vařit italská jídla a díky které jsem tamější kuchyni zcela propadla.

Dále nabízím lilek marinovaný ve vinném octu, který má velmi specifickou chuť. Kdo neumí pracovat s lilkem v klasické podobě si může ulehčit práci tím, že si koupí již ochucený ode mne. Lilek je zdrojem moha vitamínů. Hodí se jako předkrm bez tepelné úpravy nebo se dá restovat, grilovat….

Nakládaný lilek prostě nesmí chybět ve vaší domácnosti tak jako je součástí každé italské domácnosti.

K urychlení přípravy jídla a zkrácení času stráveného v kuchyni jsem se naučila pracovat s kořenícími směsmi.

Jsou vyrobeny z bylinek vypěstovaných a usušených pod italským sluncem. Jsou čistě přírodní, bez konzervantů či jiných zvýrazňovačů chuti. Nemusí se již kombinovat s jinými ochucovadly. Výborně se dají kombinovat s olejem z rajčat, který je díky přidanému česneku a chilli pikantní nebo s olejem z nakládaných lilků, který je naopak mírně nakyslý díky marinování lilků ve speciálním octu.

Celá italská kuchyně je postavená na sympatickém hesle „v jednoduchosti je krása“ – a přesně tím se ráda řídím. Nenabízím zajíce v pytli – srdečně Vás zvu k návštěvě mého stánku na plzeňských farmářských trzích, kde ochutnáte to, co lze jen stěží popsat slovy. Vyvážit ostřejší chutě pak můžete mým tiramisu, které si zákazníci oblíbili a „donutili“ mě tak doplnit nabídku o typickou italskou sladkou delikatesu. 

Sandra Černá: Poesie – jídlo jedna báseň
Smetanovy sady, Plzeň